چند سالی است که وی‌اودی‌ها تبدیل به یکی از مراجع تولید و انتشار محتوا شده‌اند، سکوهایی که نظارت بر انتشار آثارشان یک مطالبه عمومی است.

فارس من| نظارت بر تولیدات وی‌او‌دی‌ها مطالبه عمومی مردم است

مجله سپیده سحر ویژه امام عصر عج-گروه هنر و رسانه: قریب به یک دهه است که شبکه نمایش خانگی با تعداد محدودی سکوی انتشار اقدام به تولید و انتشار محتواهای مختلف در قالب فیلم و سریال می‌کند، پلتفرم‌هایی که باتوجه به شرایط باید همراه با فرهنگ ایرانی اسلامی حرکت کرده و بستری برای ترویج این مفاهیم باشند،‌ اما چندی است برخی از آثار ارائه شده در این بستر‌ها نه تنها تناسبی با فرهنگ عامه مردم ایران ندارد بلکه برخی مفاهیم غیر اخلاقی را ترویج می‌دهد. مانند هر موضوع دگیری مجله سپیده سحر ویژه امام عصر عج به وسیله سامانه «فارس من» پیگیری کننده مطالبات عمومی مردم در این موضوع است، مطالباتی که همگی حرف از لزوم نظارت بر محتوای وی‌او‌دی‌ها را یادآور شده است، و به راستی که شبکه نمایش خانگی با تولید بدون نظارت دست کمی از شبکه‌های ماهواره‌ای (که مدام ادعای مقابله با آن را دارد) ندارد و حتی با توجه به اعتماد جامعه به آنها می‌تواند همچون اسب تروا نهاد فرهنگی کشور را دچار تهاجم و اختلال کند. *رسانه در هیچ کشوری امنیت و وحدت ملی را خدشه‌دار نمی‌کند تنظیم‌گری و نظارت بر شبکه نمایش خانگی و هر سکوی انتشاری که در کشور امکان تولید و پخش محتوا را دارد امری ضروری است، در همین رابطه سیدمرتضی موسویان مدیرعامل «انجمن سواد رسانه‌ای ایران» گفت: «در خصوص وظایفی که امروزه سازمان تنظیم مقررات فراگیر برعهده دارد باید این نکته را خدمت مخاطبان محترم اعلام کنم که مقوله مهم و ضروری «تنظیم‌گری» در اکثر کشورهای جهان وجود دارد. برای نمونه می‌توان به سازمان «اف تی سی»(FTC) در آمریکا و «آف کام» در بریتانیا اشاره کرد که وظیفه تنظیم‌گری را برعهده دارند.» وی تاکید کرد: در هیچ کشوری نمی‌بینیم که رسانه‌ها به گونه‌ای عمل کنند که امنیت و وحدت ملی را خدشه‌دار کنند. *توقف «رهایم کن»، مطالبه‌ای که پیگیری شد سریال «رهایم کن» از جمله تولیدات یکی از سکوهای انتشار شبکه نمایش خانگی است که مطالبات بسیاری در رابطه با نظارت و یا توقف پخش آن ثبت شده است، «درخواست بازنگری در ادامه پخش سریال «رهایم کن»» (اینجا بخوانید) یکی از این پویش‌ها است که با نزدیک به 10 هزار امضا این مطالبه را پیگیری می‌کند. در متن این پویش آمده است: با توجه به هنجارشکنی‌های «فیلیمو» در تولید و پخش سریال های حاشیه دار و مخالف با دغدغه‌های دینی، فرهنگی، ملی و اسلامی، در سریال جدید نمایش خانگی «رهایم کن» پا را فراتر نهاده و به دنبال ترویج بی بندوباری رها شده و پخش گفت‌وگوهای سخیف بین هنرپیشه‌های «هنجارشکن»، خواهان جلوگیری از ادامه پخش این سریال و برخورد قاطع با این رسانه و عوامل آن هستیم.

در هیمن رابطه محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به خبرنگار مجله سپیده سحر ویژه امام عصر عج گفت:« مواضع مان را در مورد این موضوع اعلام کرده‌ایم. بایستی سریعا در این رابطه قانون لازم تصویب شود، در همین راستا به دوستان صدا و سیما قانون پیشنهادی را داده‌ایم اگر مسئولان صدا و سیما هم در این رابطه نظراتشان را به ما بدهند در اولین فرصت این قانون را در یکی از شوراهای بالادستی تصویب می‌کنیم و ابهاماتی که در این مسیر وجود دارد برطرف خواهد شد. وزیر ارشاد در مورد جلوگیری از انتشار این سریال هنجار شکن، خاطرنشان کرد: به لحاظ قانونی مساله سریال‌ها با صدا وسیماست و دوستان ما باید اعلام موضع کنند، ما هم در این زمینه کاملا همراه دوستانمان هستیم و معتقدیم باید در برابر هنجارشکنی‌ها در این بخش ایستاد.» همچنین پویش‌های دیگری از جمله «لزوم رسیدگی به موضوع ترویج ناهنجاری در فیلم‌های خانگی» (اینجا بخوانید) و «برخورد جدی با قبح‌شکنی‌های فیلیمو» (اینجا بخوانید)‌ در راستای همین مطالبه ثبت شده‌اند. با بخشی از متن این پویش‌ها آمده است: بیش از یک دهه است که شبکه‌ نمایش خانگی ایجاد شده تا گره‌ای را باز کند اما متأسفانه گره‌ای را به گره‌های فرهنگی قبلی افزوده است و در حالی‌که این بستر می‌تواند یک فرصت استثنایی برای ترویج سبک زندگی اسلامی و ایرانی باشد اما به تهدیدی برای متزلزل کردن بنیان خانواده تبدیل‌ شده است. نمایش خانگی به ترویج مسائلی همچون عشق مثلثی یا حتی مربعی، همباشی و ولنگاری ارتباط بین زن و مرد نامحرم و عادی جلوه دادن آن، موسیقی‌های مبتذل، آرایش‌های غلیظ و پوشش‌های ناهنجار پرداخته شده است. از دستگاه‌های فرهنگی کشور می‌خواهیم که با جدیت تمام در مقبل قبح‌شکنی و ترویج فساد در شبکه‌های خانگی از جمله در بستر فیلیمو برخورد قاطع و بازدارنده‌ای داشته باشند. در همین رابطه محسن قائمی‌نسب قائم مقام ساترا در گفت‌وگو با فارس از برخورد با پلتفرم‌های منتشرکننده سریال‌های با محتوای مغایر ارزش‌های دینی خبر داد؛ وی گفت:« اگر محتوایی بدون نظارت ساترا محتوایی را تولید کرده باشد دچار یک تخلف شده و آن را به مراجع قضایی اعلام می‌کنیم، اما اگر همین اثر منتشر شده محتوای غیر اخلاقی هم داشته باشد این تخلفی جدا و مضاعف است که باید پیگیری شود.

دیدگاهتان را بنویسید