رئیس بیمارستان امام موسی کاظم (ع) گفت: طبق آمار سازمان بهداشت جهانی سالانه ۳۰۰ هزار نفر در جهان به علت سوختگی جان خود را از دست میدهند.
به گزارش مجله سپیده سحر ویژه امام عصر عج از اصفهان، علیاکبر جنگجو رئیس بیمارستان امام موسی کاظم (ع) ظهر امروز در نشست خبری با موضوع خطرات و حوادث ناشی از چهارشنبه آخرسال با بیان آماری از سوختگی در جهان اظهار داشت: ۹۰ درصد سوانح سوختگی در کشورهای در حال توسعه اتفاق میافتد و تنها ۱۰ درصد آن در کشورهای پیشرفته رخ میدهد و طبق آمار سازمان بهداشت جهانی سالانه ۳۰۰ هزار نفر در جهان به علت سوختگی جان خود را از دست میدهند.
وی ادامه داد: آمار مرگومیر در میان کسانی که مبتلا به سوختگی میشوند در جهان بهطور متوسط ۲/۹ نفر به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر است اما در کشور ما ۳/۸ نفر به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر است و رتبه هشتم از علتهای مرگومیر در کشور ما است.
جنگجو ضمن اشاره به انواع درجات سوختگی عنوان کرد: شخصی که درصد سوختگی پایین دارد ممکن است از درد شاکی باشد اما درجه سوختگی هرگاه به ۳ و بالاتر میرسد احساس دردی وجود ندارد چراکه تمامی پایانههای عصبی بدن از بین رفته است اما برای افرادی که دچار سوختگی درصد بالا میشود تمام عمرش درگیر وضعیت سلامت و سوختگی است.
رئیس بیمارستان امام موسی کاظم (ع) با بیان اینکه سنت چهارشنبه آخر سال سنت قدیمی کشور ماست که در گذشته به این اندازه آسیبپذیر نبوده و اکنون به معضلی تبدیل شده که خیلی مشکلساز است بیان کرد: اکنون در بیمارستان بیماری داریم که برای تهیه مواد محترقه بستری و دست آن قطع شده و تحت درمان است.
وی افزود: ۸۶ درصد از کسانی که در سال گذشته به بیمارستان مراجعه کردند از میان آقایان بودند و تنها ۱۴ درصد خانم و از این میان افرادی که نیاز به بستری شدن داشتند کاملاً از آقایان بودند که ۶۸ درصد از مواد محترقه در این حوادث از نوع ترقه، ۲۹ درصد از نوع آتش و ۳ درصد نیز موارد دیگر بوده است.
جنگجو با اشاره به اینکه بازگشت به زندگی برای بیماران با درصد سوختگی بالای ۵۰ درصد بسیار مشکل است عنوان کرد: در سال گذشته ۷۵ درصد از حوادث سوختگی زیر ۵ درصد، ۱۷ درصد نیز سوختگی بین ۵ تا ۱۹ درصد و ۸ درصد سوختگی بالای ۲۰ درصد بودند.
رئیس بیمارستان امام موسی کاظم (ع) ادامه داد: طبق آمار سال گذشته ۱۱ درصد افراد در رده سنی زیر ۱۰ سال، ۴۵ درصد بین ۱۰ تا ۱۹ سال و ۴۴ درصد نیز بالای ۲۰ سال بودند که بیشترین قشر آسیبپذیر تا سن ۳۹ سال است که این افراد مستقیماً دچار آسیب شدند.
وی با بیان آماری از نقاط آسیبدیده افراد مراجعهکننده به بیمارستان تصریح کرد: طبق آمار از سال گذشته ۳۶ درصد از آسیبدیدگیها از ناحیه دست، ۲۶ درصد از ناحیه صورت، ۱۷ درصد از ناحیه اندامهای تحتانی پا، ۱۳ درصد از ناحیه چشم، ۶ درصد از ناحیه سر و گردن و ۳ درصد هم از ناحیه تنه بود که نشاندهنده این است کسانی که مراجعه میکنند ابتدا از ناحیه دست و سپس نقاط دیگر بدن آسیب دیده بودند.
جنگجو افزود: بیمارستان امام موسی کاظم (ع) بیمارستانی برای پذیرش بیماران سوانح سوختگی است که نهتنها بیماران از سرتاسر استان به این بیمارستان ارجاع داده میشوند بلکه از ۱۵ استان دیگر نیز بیمارانی به این بیمارستان مراجعه میکنند و در حال حاضر اورژانس بیمارستان ازنظر نیروی انسانی و تجهیزات آماده است.
پایان پیام/۶۳۱۳۷/ش