به همت بنیاد شیخ انصاری، نشست ارائه و ارزیابی شانزدهمین پیشنهاده‌ی هسته‌های حل مسئله با موضوع «خلق پول» با ارائه حجت‌الاسلام سجاد عصمتی برگزار شد.

خلق پول از دیدگاه فقه

به گزارش پایگاه فکر و فرهنگ مبلغ، در ابتدای این نشست حجت‌الاسلام سجاد عصمتی پیرامون مشکل محوری طرح خود بیان داشت: با توجه به آمار تورم منتشر شده توسط بانک مرکزی، تورم و افزایش بی رویه‌ی قیمت ها، یکی از مشکلات اصلی در اقتصاد جمهوری اسلامی ایران، بلکه در دوران قبل از انقلاب اسلامی(اواخر دوران پهلوی) نیز بوده است.

بنابر روایت حوزه، تورم پیامدهای اقتصادی مختلفی مانند: کاهش قدرت خرید، کاهش ارزش پول ملی، فشار اقتصادی بر اقشار کم‌درآمد، انتظارات تورمی، افزایش نرخ بهره و… دارد. علاوه بر مشکلات اقتصادی، تورم پیامدهای اجتماعی و سیاسی مانند: نارضایتی عمومی از حاکمیت، ایجاد خلل در سلامت روانی و جسمانی، افزایش جرم، افزایش فساد اقتصادی، حاشیه‌نشینی و… دارد. این میزان از تورم در ایران در حالی است که معمولا میزان تورم در کشورهایی که دارای اقتصاد برتر هستند، تک رقمی می‌باشد. تورم از ناترازی قدرت خرید با کالا و خدمات موجود در بازار ناشی می شود. دو دلیل مهم ایجاد تورم اقتصادی، افزایش حجم عرضه پول (نقدینگی) و عدم تعادل میان درآمدها و هزینه‌های دولت (کسری بودجه) است.

دیدگاهتان را بنویسید